De straat als openluchtgalerie
Op straat, langs de snelweg en het spoor, eigenlijk overal in de openbare ruimte vinden we Graffiti en Street art. Illegaal maar steeds vaker legaal. Inmiddels houden graffitikunstenaars en streetartists zich steeds vaker wel dan niet aan de wet omdat velen hun ideeën het liefst uiten in grote murals. Ze nemen de tijd en besteden veel zorg aan de uitvoering ervan in plaats van illegaal en anoniem in het donker te werken.
Waar, wanneer en hoe zijn deze urbane kunstvormen ontstaan? Wat is het verschil tussen graffiti en Street art? Welke verschijningsvormen zijn er zoal? En welke technieken worden gebruikt?
Bij het horen van het woord ‘Street art’ komen wellicht direct de namen bij u op van beroemde Street art kunstenaars als Keith Haring en Banksy. Natuurlijk komt hun werk aan de orde.
Maar we zoomen ook in op een aantal Nederlandse pioniers uit de jaren tachtig en op het werk van inmiddels internationaal bekende Nederlandse Street art kunstenaars, zoals bijvoorbeeld JanIsDeMan, Judith de Leeuw, Super A en Studio Giftig.
Graffiti en Street art is openbaar, voor iedereen toegankelijk en te bewonderen. Het doel van graffitikunstenaars en streetartists is om zo veel mogelijk mensen een moment van schoonheid te bieden, ze na te laten denken en te inspireren.
Deze interessante lezing over deze eigentijdse kunstvorm wordt gegeven door de Graffiti en Street art liefhebber van het eerste uur, Els de Mare, voormalig Coördinator Ruimtelijke Kwaliteit en Vormgeving bij Rijkswaterstaat.
Datum: donderdag 21 november
Aanvang: 14.00 uur
Kosten € 12,50
Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk.
Voor informatie en reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl